top of page

5 סיבות לא להשוות את מה שאת אוכלת לאחרים

  • תמונת הסופר/ת: מאי קמחי
    מאי קמחי
  • 16 ביוני 2021
  • זמן קריאה 3 דקות

למה את לא צריכה להשוות את מה שאת אוכלת לאף אחת אחרת?⁣

כבני אדם יש לנו נטייה להשוות את עצמנו לאחרים, גם אם זה לא מקדם אותנו וגם אם זה לא ממש רציונלי.⁣

במקרה הטוב אנחנו משווים את עצמנו לאנשים קרובים שאנחנו באמת מכירים, במקרה הפחות טוב (והממש נפוץ) אנחנו משווים את עצמנו לאנשים אקראיים לחלוטין שאנחנו בכלל לא מכירים בחדר הכושר, ברחוב וכמובן ברשתות החברתיות.⁣

להשוות זה טבעי, אבל זה לא אומר שזה דבר חיובי שבהכרח מקדם אותנו.⁣

בתחום הפיטנס אני נוטה להיתקל בהמון השוואות, כמה אני מרימה לעומת המאמנת ההיא? כמה פעמים הוא מתאמן בשבוע לעומתי? כמה קלוריות היא אוכלת? כמה חלבון? מה הגודל מנה שלו לעומת שלי? כל אלו השוואות נפוצות מאוד.⁣

זה לא רלוונטי לך כמה אני מתאמנת, או אוכלת או מרוויחה או ישנה או לא יודעת מה. כי אני זו אני ואת זו את. אם ההשוואה לא מקדמת אותך (והיא בד״כ לא), אז וותרי עליה.⁣

בפוסט הזה בחרתי להתמקד דווקא בהשוואות בהקשר של אכילה, כי זו בעיניי ההשוואה הכי נפוצה והכי מסוכנת. את יכולה לראות 5 סיבות למה לא להשוות את האכילה שלך לאף אחד ואף אחד.⁣


סיבה #1 יש לך צרכים תזונתיים שונים:

לכל אחד ואחת מאיתנו יש צרכים שונים, יש לנו צרכים שונים. יכול להיות שאני צריכה לאכול כמות מסויימת של אוכל ואת צריכה לאכול פחות או יותר ממני.

יכול להיות שאני מאוד פעילה גופנית ואני צריכה לאכול יותר או פחות.

אין שני אנשים שהם אותו הדבר ושזקוקים בדיוק לאותו המזון.


סיבה #2 יש לך העדפות שונות:

אני אוהבת לאכול הרבה ארוחות קטנות בד"כ, זה עושה לי טוב וזו הדרך שמתאימה לי. אני גם מאוד אוהבת לאכול יוגורט, לעומת זאת, אני ממש שונאת דגים.

יכול להיות שאת אוהבת לאכול ארוחת בוקר, ויכול להיות שאין לך תאבון בבוקר. אולי הלו"ז שלך לא מאפשר לך לבשל הרבה ואת אוכלת לא מעט בחוץ, הכל בסדר וכולנו שונות.



סיבה #3 את לא יודעת את כל התמונה:

מהסתכלות נקודתית על ארוחה אחת ואפילו מהסתכלות על יום שלם של אכילה, את לא יכולה ללמוד כלום או להבין שום דבר עלי ועל הגוף או הנפש שלי.

יכול להיות שהיום היה לי יום עמוס ואכלתי בעיקר בחוץ, יכול להיות שהייתי יותר רעבה מבד"כ ואכלתי יותר מהרגיל, יכול להיות שבכלל כאבה לי הבטן ובחרתי לאכול קצת שונה.


סיבה #4 לכל אדם יש את השיט שלו:

אם יש משהו שלמדתי משנים של עבודה עם מתאמנות ומתאמנים זה שאי אפשר לשפוט אף אדם על סמך מראה חיצוני ואפילו על סמך התנהגות.

לכל כך הרבה אנשים יש מערכות יחסים מורכבות עם אוכל שבאות לידי ביטוי במחשבות, בהתנהגות ובבחירות התזונתיות שלהם. בבקשה אל תבססו את הבחירות שלכן על סמך מישהי שהייתן רוצות להיראות כמוה או שנראית לכן 'בריאה'.


סיבה #5 זה פשוט לא רלוונטי:

אני מאי, ואני חיה את החיים שלי, יש לי עבודה שונה משלך, אני מתאמנת שונה ממך, אני יותר צעירה/מבוגרת ממך, יש לי חיים שונים משלך ובאופן כללי, את לא אני ואני לא את.

איך זה בדיוק רלוונטי לך מה אני אוכלת או לא אוכלת?

אני אגלה לך סוד- זה פשוט לא רלוונטי.

את תיהיי את ואני איהיה אני.



שורה תחתונה:


אני מרגישה שבשנים האחרונות פיתחנו אובססיה לאכילה ולהשוואות סביב אכילה.

טרנדים כמו סרטונים של 'מה אני אוכלת ביום' הפכו להיות פופולריים, תמונות של 'הצלחת שלו' ו'הצלחת שלה' ושיח בלתי פוסק סביב מנות הגשה, קלוריות וחיטוב הם משהו שאנחנו רואים ושומעים כמעט בכל פינה.


בעיניי זה קצת חולה ורק ממחיש את האובססיה החברתית שלנו סביב קלוריות, אכילה ואסתטיקה.


מה שאני אוכלת לא אמור להשפיע על מה שאת אוכלת ולהיפך.

לכל אחת יש את הגוף שלה, התאבון שלה, הלו"ז שלה, ההעדפות שלה, הרגישיות שלה והחיים שלה. בואו ניתן לעצמנו את הלגיטימציה להיות עצמנו ולהקשיב לגוף שלנו.


⁣מחשבה אחרונה- קחו אחריות על האנשים שאתם עוקבים אחריהם. אם הם מעלים כל הזמן ארוחות, קלוריות, שקילות, סרטוני ׳מה אני אוכלת ביום׳ (חלאס עם הטרנד הזה!!) וזה משהו שמעורר בך השוואה ומהווה טריגר לאכילה שלך ולבריאות הנפשית שלך, תעשי לעצמך טובה ותפסיקי לעקוב אחרי אותו אדם.⁣




Comentários


bottom of page